середа, 9 травня 2018 р.


8 травня, у 73 річницю відзначення Дня пам’яті та примирення, у Раденицькому НВК було проведено літературно-мистецьку композицію «Солдатські вдови… Журавки сиві».
Мета заходу:
  • поглибити знання учнів про героїчне минуле нашого народу;
  • виховувати почуття патріотизму, поваги до ветеранів;
  • допомогти усвідомити велич подвигу;
  • виховувати моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, поважати тих, хто ціною власного життя здобув перемогу.
Війна, що прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року, увірвалася до кожної сім'ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисяч міст і сіл. Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг. Серед тисяч солдатських автографів на стінах Рейхстагу чимало українських імен.
Великий подвиг здійснили  матері, дружини, сестри і доньки, про долю яких розповідали учні 8-9 класів. Звучало художнє читання, постановка сцен «Солдатські вдови», «Нездійсненне кохання», «Матір біля обеліску». Учасники хореографічного гуртка «Грація» представили композицію «Вони віддали нам стукіт власного серця…», звучали пісні «Степом, степом», «П’є журавка воду», «Маки червоні», «Мальви» у виконанні квартету, соло Зацінської Я., ансамблю «Барвінок» та вчительського ансамблю «Струни душі». Вся мистецька композиція супроводжувалася комп’ютерною презентацією.
На завершення усі присутні стоячи вшанували пам'ять загиблих у роки ІІ Світової війни та полеглих на сході України за незалежність нашої держави переглядом кліпу.
До проведення показового заходу під керівництвом заступника з навчально-виховної роботи Миколаєвич Г.М. були залучені: Галадий С.Я., Демський Р.Д., Козак З.В., Андрух Р.В., учні 7-9 класів. Запрошені учні та колектив НВК, педагоги-організатори та учителі історії Мостиської ОТГ.




















Немає коментарів:

Дописати коментар