понеділок, 23 грудня 2019 р.


 Грудень... Цей місяць рік кінчає, а зиму починає. Шкода, коли на календарі вже зима, а довгоочікуваного гостя - першого снігу — ще нема. Але незабаром прийде і справжня зима, з колючим вітром, із хуртовинами, тріскучим морозом. Але приносить зима не тільки холод і люті морози, її сестра Віхола несе велетенський міх, і коли він розв'яжеться, то висиплеться з нього, крім снігу і вітру, ціла низка веселих свят, яких чекає дітвора.

23 грудня  у Раденицькому НВК педагог-організатор Галадий С.Я. провела захід Баба Віхола прийшла, купу свят нам принесла”. Це цикл зимових свят: Миколая, Новий рік, Різдво, Василя, Водохреща. Розпочала захід педагог-організатор, вступним словом про зиму, які свята вона приносить. На свято прибули Зима та Віхола, щедрувальники,  посівальники.
Ведучі ознайомили присутніх із кожним із зимових свят, їх звичаями та традиціями.
Першокласники розказували вірші про Миколая, Новий рік. Колядники, посівальники віншували, засівали житом-пшеницею з побажаннями щастя, здоров’я, достатку, доброї долі.
Завершила захід учениця віршем про те, як зустріне Різдво солдат, який в окопах мерзне на війні, закликала згадати про тих, які своє життя віддають за майбутнє України, помолитися за мертвих і живих.
Учні уважно слухали, вдумуючись у сказане, веселі поверталися до своїх класів. 








Немає коментарів:

Дописати коментар