понеділок, 5 жовтня 2020 р.

 Голокост... Понад 8 млн. жертв! Така трагічна статистика небаченого експерименту над народами. Його породила фашистська свідомість, повна відчуття своєї переваги над націями.

29 вересня у Раденицькому НВК вчитель історії Пеканець Н.Р. провела урок історичної пам'яті "Голокост... Трагедія  Бабиного Яру", мета якого  поширити знання учнів  про розстріли невинних жертв; виховувати почуття толерантності, національної терпимості.

Бабин Яр... тут розстрілювали і спалювали людей. Після Другої світової війни назва київського яру стала символом людської трагедії. Так історично склалося,  що Бабин Яр і в Україні, і в світі втілює значно більше, ніж географічна назва та одна з трагічних адрес масових розстрілів часів Другої світової війни. Хоча у Бабиному Яру поховано велику кількість жертв що були вбиті не під час Голокосту у роки Другої світової війни, однак поза Україною Бабин Яр відомий саме через масові розстріли у 1941 -1943 рр. 

Учні зробили висновки, що історія Бабиного Яру в минулому сторіччі, зокрема в часи Другої світової війни, страшна і повчальна. Десятки тисяч жертв - це реальна ціна за людську  безвідповідальність і бажання панувати над світом. Водночас, це повчальний урок  для нинішнього покоління, яке має знати усю правду про одну з найбільших трагедій людства. 






Немає коментарів:

Дописати коментар