пʼятниця, 12 березня 2021 р.

 Шевченкове слово у нашому серці


Твої думки, діла і заповіти –

Як вічне світло, як весняні квіті

Цвітуть, живуть

І  будуть вічно жити

       Перші весняні дні для шанувальників літературної  спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

   Щороку на початку березня  в  Раденицькому ЗЗСО І-ІІ ступенів відбувається низка заходів, які традиційно називаємо Шевченківськими днями. 

     З нагоди 207-річниці від дня народження славного  генія українського народу у п'ятому класі була проведена година слова та пісні «Шевченкове слово у нашому серці» під керівництвом класного керівника Марик Л.Є. та вчителя музичного мистецтва Демського Р.Д.

    Метою заходу  було розкрити велич українського генія, наблизитися до його серця кожного учня, спонукати школярів замислитися над власним розумінням постаті Шевченка, місцем Кобзаря в нашій сучасності. Учні  п’ятого класу проникливо і чуттєво декламували вірші поета, мелодійно і красиво звучали пісні у виконанні дітей та вчителів.

             Продовженням Шевченківських днів у Раденицькому ЗЗСО І-ІІ ступенів став поетичний марафон «Читаємо Шевченка», де взяли участь учні школи та вчителі.

Тарас Шевченко зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства. Він став символом волі і незламності українського народу.









Немає коментарів:

Дописати коментар