вівторок, 22 лютого 2022 р.

21 лютого-Міжнародний день рідної мови.

Традиційно 21 лютого, з нагоди Міжнародного дня рідної мови, у Раденицькому ЗЗСО І-ІІ ступенів (директорка Піхо Т.М.) була проведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

 «ТИ НАШЕ СЯЙВО КАЛИНОВЕ, КОХАНА УКРАЇНСЬКА МОВО!» - під таким гаслом цікаво,пізнавально та дуже весело проходила вікторина з цеглинками LEGO до ДНЯ РІДНОЇ МОВИ у 1 класі (кл.кер. -Михалюньо Л.Р.). А ще наші першокласники створили свої перші авторські книжечки - "Рідна мова у моєму серці".

Емоційно пройшов урок української мови «Моя мова – українська» у 2 класі (кл. кер.-Тлумак М.А.). Учні написали міні-диктант про українську мову, провели хвилинку спілкування «Чому моя мова-українська?», створили віночок «Яка моя мова?», а також оформили лепбук «День рідної мови».

З тетьокласниками був проведений урок-вікторина " Знавці народної творчості". Разом з Голець О.Р. діти здійснили невеличкий екскурс в історію виникнення свята,у захваті слухали фольклорну хвилинку,презентували свої творчі роботи, брали участь у конкурсах,у голосному читанні.

Городечна М.М. разом з учнями 4 класу поринули «У світі цікавих слів і висловів», поглибили свої знання у вікторині «Мовна скарбниця».

Учні п’ятого класу відвідали урок-спілкування «До мови серцем пригорнусь» (кл.кер.-Поцілуйко О.М.),де дійшли висновку, що "Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях".

Шестикласники взяли участь у віршованому флешмобі «Звучи, рідна мово!» під керівництвом Марик Л.Є.

Вихованці 7 класу(кл.кер.-Довгун Н.Т.) взяли участь в інтелектуальній грі «Найрозумніший мовознавець».

 Учні 8  класу (кл.кер.-Тимчишин М.В.) переглянули презентацію «Мова-душа народу», взяли участь в квесті «Слово до слова-складається мова».

Дев’ятикласники(кл.кер.-Миколаєвич М.В.) поринули у медіа-мандрівку «Моя мова-калинова».

 Всі заходи  були підпорядковані єдиній виховній меті: шанувати, розвивати українське слово, дбати про красу і багатство української мови.
















Немає коментарів:

Дописати коментар