вівторок, 13 грудня 2022 р.

         

          

  10 грудня - Міжнародний день захисту прав людини

 Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

    13 грудня 2022 року з учнями 7 класу (кл. кер. Марик Л.Є.)  Раденицького ЗЗСО І-ІІ ступенів  була проведена виховна година «Всесвітній день прав людини. Права людини у воєнний час».

  Мета: познайомити учнів із Загальною декларацією прав людини та з історією її створення, розповісти про запровадження Всесвітнього дня прав людини, показати важливість дотримання прав людини в демократичному суспільстві, у воєнний час.

   Учні переглянули відеопрезентацію «Конвенція ООН про права дитини», відео про злочини фашистів проти людства, про прийняття Загальної декларації прав людини, ознайомилися з документами про права людини, наводили приклади дотримання та правопорушення прав людини в повсякденному житті та застерігали від вчинення правопорушень.                                                                                                                                                                   

  Отже, від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати.

    
















Немає коментарів:

Дописати коментар