понеділок, 12 грудня 2022 р.

 

День прав людини відзначають 10 грудня, саме цього дня 1948 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила Загальну декларацію прав людини — документ, у якому проголосили невід'ємні права, притаманні кожній людині незалежно від її раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного чи соціального походження, майнового, станового або іншого становища. Декларацію перекладають частіше, ніж будь-який інший документ у світі: її текст перекладений у тому числі українською мовою.


Учні 9 класу (кл. керівник Пеканець Н.Р.) провели годину спілкування та обміну думками "Ти - людина, значить, маєш права".

Права людини в сучасному світі, це не просто актуальна тема, це проблема. Людство, що пройшло крізь війни, пережито жорстокі диктатури, дійшло висновку, що не може бути миру і злагоди на землі, без поваги до людини, її прав, свобод і потреб.

Здобувачі освіти  наголосили, що від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність. Права треба знати, щоб збудувати щасливу у майбутньому державу. Адже недарма говориться: «Держава будується не в майбутньому, вона будується сьогодні». Кожному потрібно поступати у житті так, щоб можна було гордо сказати: «Я – громадянин України»







Немає коментарів:

Дописати коментар