субота, 6 травня 2023 р.

 Не мовчи! 4 травня Міжнародний день протидії булінгу.

З метою привернення уваги молоді до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, психологічна служба Раденицького ЗЗСО І-ІІ ступенів (кер. Піхо Т.М.) провела профілактично-просвітницькі заходи з попередження булінгу.
Булінг є однією з найбільш поширених проблем, з якими доводиться зіштовхуватися учням, вчителям і батькам в усьому світі. Головна його проблема криється в тому, що не завжди булінг виявляється вчасно і це може мати трагічні наслідки. Цькування з боку однолітків є однією з найбільш поширених причин суїциду серед дітей та підлітків.
Зважаючи на серйозність цієї проблеми, дуже важливо про неї говорити, привертаючи якомога більше уваги. Психологічною службою школи з учнями була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо основних проявів та наслідків булінгу; продемонстровані презентації на теми: «Стоп булінгу» та «Зупинемо булінг. Захистимо дітей». Поговорили і про кібербулінг, переглянули відео та провели анкетування «Булінг у школі».
Проведення профілактично-просвітницьких заходів спрямованих на протидію булінгу в освітньому середовищі лежить ідея, яка передбачає формування в учасників освітнього процесу вміння ефективно вирішувати конфлікти, бути толерантними до думки інших, протистояти насильству, дискримінації в колективі, брати відповідальність за побудову миру, дотримуватися прав людини.






Немає коментарів:

Дописати коментар