понеділок, 11 березня 2024 р.

 

    Від епохи Шевченка нас віддаляє часовий проміжок у більш як 200 років. Але в переломний для України час Майдану, Революції Гідності, а зараз героїчної боротьби українського народу за свою незалежність і свободу, слова великого Кобзаря зазвучали з новою актуальністю і силою. Адже він завжди з нами...
    Такими словами 11 березня у Раденицькому ЗЗСО l-ll ст. (директорка Тетяна Піхо) розпочався тиждень, присвячений 210 річниці з Дня народження Т. Г. Шевченка. Учні 4 класу( кл.кер. М.Тлумак) та учасники гуртка патріотичної пісні(кер. Р. Демський) підготували поетичний флешмоб та пісні на слова поета. Здобувачі освіти закладу з хвилюванням у серці сприйняли рядки, присвячені великому генію, національному герою України і щиро пообіцяли сповняти всі його завіти.




Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!
9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.
Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.
З метою вшанування пам’яті відомого поета, художника, прозаїка та сприянню розвитку декламаторських здібностей учасників освітнього процесу у Раденицькому ЗЗСО І-ІІ ступенів учні 6, 8 класів (вчитель Лілія Марик) переглянули відеопрезентацію «Цікаві факти про Тараса Шевченка», проведено урок-квест «У пошуках заповідей Кобзаря», із задоволенням взяли участь у вікторині «Чи знаєш ти Шевченка?», написали есе «Шевченко та сучасність» та декламували поезії.









Немає коментарів:

Дописати коментар