середа, 2 грудня 2020 р.

 

    1 грудня  вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Головна  мета  - нагадати людству про те , яку загрозу для життя людей несе  ця хвороба.

   Саме з  метою покращення рівня обізнаності учнівської молоді з причинами поширення, профілактики і лікування цієї хвороби та толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих 1 грудня 2020 року у Раденицькому НВК  для учнів 7-9 класів  практичним психологом було проведено  урок-застереження «CНІД: подумай про майбутнє – обери життя».     У доступній формі у вигляді інформаційних повідомлень,  групових вправ та тестових завдань учні старших класів поглибили свої знання щодо ВІЛ,  ознайомилися із шляхами передачі інфекції.  Марик Л.Є. наголосила,  що люди, які вживають ін’єкційні наркотики- найбільш уразлива до інфікування група населення. Підлітки активно брали  участь в обговоренні, дискутуванні, ставили цікаві запитання  та давали аргументовані відповіді. Також хвилю емоцій спровокував перегляд  тематичного  відеоролика про ризик та способи  інфікування.«Всі люди мають розуміти небезпеку цієї хвороби і робити все необхідне, щоб уберегтися від чуми 21 століття» - зробила висновок учениця 8 класу Лещишин Наталя.

     Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від  цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

 









Немає коментарів:

Дописати коментар