вівторок, 15 грудня 2020 р.

 

«Пустіть дітей

і не забороняйте їм приходити до Мене,

бо таких є Царство Небесне» (Мт.19,14)

        Проблема духовно-морального виховання особистості на християнських цінностях є надзвичайно ауктуальною як для батьків і педагогів, так і для суспільства в цілому, оскільки в процесі засвоєння християнських моральних цінностей діти навчаються добра, милосердя, доброзичливості,  відповідальності, співчуття, турботливості. Саме на християнських моральних цінностях грунтується європейська цивілізація.

               У дошкільному закладі Раденицького НВК у середній та старшій групах були проведені заняття з християнського виховання. У середній групі (вихователь Семен Н.М.) заняття на тему «Хто створив світ». Мета - ознайомити дітей зі змінами в природі, прагнення зберігати її в чистоті, пояснити, що природне довкілля створене Богом і подароване людям для користування. Вихователь використала ілюстровану Біблію для дітей, оповідання В.Сухомлинського «Хлопчик і дзвіночок конвалії», а також діти розфарбували картинку, де зображено тваринок і природу, яку створив Бог.

    У старшій групі (вихователь Семен М.Р.) заняття на тему «Перша заповідь Божа», на якому діти поглибили розуміння заповіді: «Люби Господа Бога свого». Мета заняття вчити не взивати Імення Боже та не згадувати Його ім`я надаремно. Виховувати повагу до Господа Бога.

               А також діти вивчили веселу руханку «Навчи мене Спасителю». З цікавістю розфарбували малюночок, на якому величають, прославляють, люблять Господа Бога.

 














Немає коментарів:

Дописати коментар